Kirjansidonnan kurssit ja työpajat

***

Kirjansidonnan viikonloppukurssit

Järjestän Lopella, Pilpalan Liitontalolla (Rautakoskentie 2078, 12750 Pilpala) avoimia kirjansidonnan viikonloppukursseja. Kursseilla työskennellään lauantaina ja sunnuntaina noin klo 10-16. Kursseilla on usein jokin teema mutta osallistujat ovat tervetulleita tekemään muitakin omia kirjansidontaprojektejaan kurssin aikana. Ohjaajalta voi lainata ja/tai ostaa työvälineitä ja materiaaleja. Viikonloppukurssin hinta on 45 euroa/osallistuja (sis. alv) + materiaalit käytön mukaan. Lisätietoja kursseista sekä ilmoittautumiset marjo(at)marjoviitanen.fi. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kirjansidonnan kokemusta.

Opetan myös kirjansidontaa viikonloppukursseilla joissain lähialueen kansalaisopistoissa, esim. Somero-opistossa. Niiden opinto-ohjelmia kannattaa seurata.


***

Kirjansidonnan lyhyet työpajat

Lyhyissä, 2-4 tunnin työpajoissa sidotaan pitkäpistosidoksella pehmeäkantinen muistikirja tai postikorttikirja vanhoista kirjan kansista. Ohjaajalla on mukanaan kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet eikä mitään ennakko-osaamista tarvita. Järjestän sekä avoimia työpajoja että tilaustyöpajoja 5-12 hengelle. Työpaja on erinomainen toimintavaihtoehto esimerkiksi yrityksen koulutustilaisuuteen tai yhdistyksen käsityöillan aiheeksi ja sen voi järjestää missä tahansa, missä osallistujilla on käytössään pöytätilaa ja tuolit.